lördag 9 augusti 2008

Välkommen hem Dante!

Nu har vi hämtat våran valp. Vi gick upp 06.00 lite trötta efter en natt med inte så mycket sömn. Fast klockan var mycket så nästan hoppade vi ur sängarna för vi skulle åka & hämta våran valp, som vi längtat! Resan gick jätte bra, klarade alla fartkameror :) Vi hade med oss det vi köpt till Dante, ett litet goselejon som kan pipa & en ny hundpläd som vi hade lagt i hundburen. Nytt litet halsband som passade till kopplet som vi redan hade till Aragon & även den selen som han hade var med.
Vi mötte Ewa vid Askersund, av henne fick vi alla papper, mat & hans leksak, som luktar illa men som han älskar! Ewa satte på ett koppel på Dante så han fick kissa lite innan han fick följa med oss.

Första gången i koppel

Ewa säger hejdå.

Ottilia tar emot Dante av Ewa


När vi skulle hem så satte Dante i hundburen & han gnällde kanske i 1-2 minuter men sedan somnade han tryggt tillsammans med sitt gosedjur. På vägen hem stannade vi hos min mamma & hennes man Paerdy. Dante var inte rädd alls utan bara nyfiken & glad. Kissade & bajsade duktigt... Vi var ute på bryggan, de bor nämligen vid Göta kanal i ett gult kanalhus & det var väldigt spännande med vattnet, mycket passande så han inte skulle trilla i.

Ute & ser mig omkring

Mamma & Dante pussas

Paerdy säger hej

Dante leker på bryggan.


Efter en stund hos mamma så åkte vi hem. Där väntade Aragon på oss utan att veta att vi hade med oss en valp... Men allt gick bra, Aragon tycker att Dante är lite läskig vet inte riktigt vad & hur han ska göra eller tycka om honom. Sedan är Aragon väldigt avundsjuk på att Dante får äta 4 ggr/dag & inte han får det. Han sitter & ylar när Dantes mat ska blötläggas.
Det är en tuff kille som vi har fått hem, han går iväg på sina egna upptäkter utan att vara ett dugg rädd, här blir det nog en del kontaktträning...
Hundburen har vi ställt i hallen & han går själv dit när han är trött. Han vet var han ska få sova i fred & var det är tryggt. . Duktig kille! fast det är första dagen han är borta & första dagen hos oss.
Det var en del släkt & vänner som var nyfikna & kom för att titta på den lilla gulklimpen. Han skulle pussa på ALLA! Vi har med fått en hel del pussar kan jag lova! Jätte mysig & gosig kille.
Natten sov han i hundburen på golvet bredvid mig, han sov hela natten utan minsta pip! Vaknade vid 8-tiden & jag bar ner honom för trappen för att ta med honom ut för att kissa. Men först ville han hälsa på Aragon, men Aragon var inte lika uppspelt & glad som Dante var att se honom...
Matdags, inte så sugen alls. Det var bara första gången när han fick mat som han åt upp allt utan att blinka men nu går det trögt. Jag får hjälpa till & lägga lite mat på golvet så går det bättre men snart blir han nog hungrig igen så mycket som han springer omkring & leker.
Han har hittat en favoritplats utomhus & det är på en platt sten mitt på gården, där vill han ligga & gärna med någon leksak. Att leka med husses strumpor är jätte roligt för de är så lätta att få tag på... inte ligger dom i smutsen inte.

Dante träffar Aragon för första gången

Inga kommentarer: